Kvinna som gör en affärsplan

Låt en byrå sköta företagets redovisning och bokföring

Alla företag är skyldiga enligt bokföringslagen att bokföra alla affärshändelser löpande och avsluta varje räkenskapsår med ett årsbokslut eller en årsredovisning. Driver du ett företag, det spelar ingen roll om det är ett aktiebolag eller en enskild firma, måste du alltså sköta din redovisning. Men du behöver så klart inte göra arbetet själv. Det går alldeles utmärkt att anlita en redovisningsbyrå.

Det finns många fördelar med att låta en redovisningsbyrå ta hand om företagets bokföring. Det sparar tid, och det är bra. Istället för att ägna en massa tid åt att bokföra och redovisa kan du göra det du är bra på – driva ditt företag. Det är också viktigt att allt blir rätt i bokföringen och det kan en redovisningsbyrå se till.

Vad kan en redovisningsbyrå hjälpa till med?

En redovisningsbyrå som till exempel Modern Ekonomi i Västerås kan fixa företagets löpande bokföring. Det kan handla om allt från att bokföra affärshändelser till att redovisa moms, löner och arbetsgivaravgifter varje månad. Modern Ekonomi kan så klart också ta hand om företagets deklaration och bokslut.

Exempel på tjänster som Modern Ekonomi i Västerås kan hjälpa dig med:

  • bokföring
  • bokslut
  • fakturering
  • lönehantering
  • moms- och skattedeklarationer

Förutom detta kan redovisningsbyrån även ge rådgivning i frågor som rör ekonomi och bokföring.

3 fördelar med att anlita en redovisningsbyrå

1. Spara tid

Genom att låta en redovisningsbyrå som Modern Ekonomi ta hand om företagets redovisning slipper du mycket administration och du får mer tid och energi att driva din verksamhet.

2. Känn dig lugn och trygg

Det är svårt att ha koll på alla regler och lagar som finns om redovisning. Anlitar du en redovisningsbyrå kan du vara säker på att företagets ekonomi sköts precis på det sätt som krävs. Det ger dig en extra trygghet.

3. Få råd och stöd

Via din redovisningsbyrå kan du få regelbundna analyser av företagets ekonomiska rapporter. Det ger dig en bra översikt över verksamheten så att du kan fatta rätt beslut för verksamhetens framtid. Din redovisningskonsult kan alltså fungera som ett utmärkt bollplank i både små och stora frågor.